Szőrtelenítő lézerek a kozmetikákban

Mégis hogy lehet, hogy a kozmetikákban is vannak szőrtelenítő lézerek?

Nincsenek. A kozmetikákban szőrtelenítő lézernek nevezett berendezések nem lézerek, hanem alacsony energiájú villanólámpák, mint a fényképezőgép vakuja. Ezek teljesen biztonságosak, közel annyi energiát sem adnak ki, amivel bármilyen kárt lehet okozni, igaz, tartós eredményt elérni se nagyon.

A lézerklinikák egy része foglalkozik egyéb esztétikai lézerkezelésekkel is, ilyen a ránctalanítás, bőrfiatalítás, értágulatok kezelése, pigmentfoltok, hegek lézeres eltávolítása. Csak ezen az oldalon vagy 20 féle, többségében nem lézeres kiegészítő szépészeti eljárás van felsorolva.

Ezek a tevékenységek már alapos orvosi ismereteket és sokféle lézerkészüléket igényelnek. Itt is igaz a szemészeti lézerklinikáknál leírt egyszerű közgazdasági számítás: csak a nagy forgalmú klinikák képesek a korszerű berendezések megvásárlására, a kisebbek „univerzális” készülékeket használnak, ezek minden hátrányával.

Mivel még a professzionális bőrgyógyászati lézerek is lényegesen olcsóbbak, mint a szemészeti berendezések, így itt nincs olyan nagyfokú főváros központúság, mint a szemészeti lézerklinikák között. Vidéken több, lézerekkel jól felszerelt nagy forgalmú klinika is van, ilyen pl Szegeden Szegedi Egyetem lézercentruma: http://www.kozmetologia.net/, vagy Debrecenben a Debrecen: http://www.lezermaganrendelo.hu/. Budapesten a Bársony Lézerklinika a legnagyobb intézmény, 10 éves tapasztalattal.

Ha tehát választunk, elsősorban nagy forgalmú lézerklinika jön szóba, mely sok féle lézerberendezéssel rendelkezik. Itt azonban lehetnek kivételek, elsősorban vidéken. Egy kisebb, de korszerű lézerrel felszerelt vidéki klinika is nyújthatja azt a színvonalú szolgáltatást, mint mondjuk a fent említett budapesti Bársony. Kerüljük azokat a helyeket, ahol nincs orvosi vizsgálat.

Vissza az előző oldalra