Karbantartott, korszerű szemészeti lézerklinika

Hogyan lehet egy szemészeti lézerklinikának korszerű, jól karbantartott műszerparkja, megfelelő szakembergárdája?

Csak úgy, ha ezeket rendesen meg tudja fizetni. Sőt nem csak egyszer megfizetni, de fenntartani, korszerűsíteni, az orvosokat képezni, kongresszusokra küdeni, stb...

Mivel a műtéti árak nagyjából egyformák, nyilván annak a klinikának van pénze műszerre, lézerre, szakemberre, amelyik sok műtétet végez.

Szerencsére ez egybe esik a másik szemponttal is, annak a lézerklinikának van nagy szakmai tapasztalata, amelyik sok műtétet végez. Alacsony forgalom esetén ugyanis nem képes a legújabb berendezéseket megvásárolni, megfelelő módon karbantartani. Ugyanígy, ha egy intézményben havi 30-50 műtétet végeznek, annak nagyon lassan gyűlik nagyon kevés tapasztalata, a kezelési biztonság, eredményesség meg sem közelíti a havi több száz műtétet végző lézerklinika tapasztalati hátterét.

A nagy forgalmú lézerklinikáknak van lehetősége arra, hogy mindig a legmodernebb technikát alkalmazzák, ki tudják termelni az új berendezések árát. Alacsony paciens forgalom esetén erre nincs lehetőség, ilyenkor csak a használt, külföldön már elavultnak számító berendezések beszerzése és üzemeltetése lehet megoldás. Persze nem kizárt, hogy egy kisebb forgalmú klinikán is eredményes lézeres műtéteket végezzenek, de ennek az esélye annál kisebb, minél elavultabb berendezéseket, minél kisebb tapasztalattal dolgozik a lézerklinika.

Vissza az előző oldalra